Aardappelblini’s met knakwortel

Geplaatst op

Aardappel blini met knakwortel
Voor 4-6 personen

Blini’s: een luxe snack die je van origine eet met kaviaar of met gerookte zalm. Maar nu met een knakwortel. Net zo luxe en lekkerder. Knakwortel is een gemarineerd en sous vide gegaard product. Het heeft een milde rooksmaak en is daarmee een goede vleesvervanger.

Ingrediënten aardappel blini
500 g geschilde kruimige aardappelen
1 dl room
75 g eidooiers
100 g eiwitten
175 g bloem

Ingrediënten garnering
250 g knakwortel (1 pakje)
1 sjalot
bieslook
zure room (1 potje)
20 g krokante uitjes

Bereidingswijze
Stoom de aardappelen in een stoompan of stoomoven gaar en laat iets afkoelen.
Haal de aardappelen door een pureeknijper en meng daarna de room en eidooiers erdoor tot een zalvig geheel. Meng daarna de eiwitten en de bloem erdoorheen.

Vul een half hete poffertjespan met het blini beslag. Bak de blini’s ongeveer 2 minuten aan iedere kant goudbruin.

Snij daarna de knakwortel in plakjes, pel en snipper de sjalot en snij de bieslook in fijne ringetjes.
Beleg elke blini met een paar plakjes knakwortel. Maak de blini’s af met een toefje zure room, wat sjalot, bieslook en krokante uitjes. Garneer eventueel met een klein takje dille.

Peter Scholte

Peter Scholte werkte als chef onder andere bij Le Garage, elBulli, en verdiende een Michelinster als Chef in Noorwegen. In Nederland had hij 5 jaar zijn eigen dessertrestaurant Sucre in Amsterdam. Daarna was hij medeverantwoordelijk voor het opzetten van MR Porter en The Duchess in het W-hotel in Amsterdam en werkte hij onder andere samen met 3-sterrenchef Jacob Jan Boerma aan de restyling van NH Krasnapolsky. Voordat hij bij The Green House ging werken hield Scholte zich bezig met de restyling en vergroening van Hotel Arena. Nu is Peter Scholte chef-kok bij The Green House. Een nieuw circulair horecaconcept van cateraar Albron aan de Croeselaan in Utrecht. Een restaurant waar verantwoord en duurzaam koken centraal staat en uitsluitend met verse en duurzame producten wordt gewerkt, deels uit de eigen inpandige urban farm.
http://www.thegreenhouserestaurant.nl