Aardappel blini met knakwortel
Voor 4-6 personen
Blini’s: een luxe snack die je van origine eet met kaviaar of met gerookte zalm. Maar nu met een knakwortel. Net zo luxe en lekkerder. Knakwortel is een gemarineerd en sous vide gegaard product. Het heeft een milde rooksmaak en is daarmee een goede vleesvervanger.
Ingrediënten aardappel blini
500 g geschilde kruimige aardappelen
1 dl room
75 g eidooiers
100 g eiwitten
175 g bloem
Ingrediënten garnering
250 g knakwortel (1 pakje)
1 sjalot
bieslook
zure room (1 potje)
20 g krokante uitjes
Bereidingswijze
Stoom de aardappelen in een stoompan of stoomoven gaar en laat iets afkoelen.
Haal de aardappelen door een pureeknijper en meng daarna de room en eidooiers erdoor tot een zalvig geheel. Meng daarna de eiwitten en de bloem erdoorheen.
Vul een half hete poffertjespan met het blini beslag. Bak de blini’s ongeveer 2 minuten aan iedere kant goudbruin.
Snij daarna de knakwortel in plakjes, pel en snipper de sjalot en snij de bieslook in fijne ringetjes.
Beleg elke blini met een paar plakjes knakwortel. Maak de blini’s af met een toefje zure room, wat sjalot, bieslook en krokante uitjes. Garneer eventueel met een klein takje dille.