Knapperige broccoli met geroosterde sesamzaadjes, sesamvinaigrette en Mècorino met fenegriek
Lekker knapperig, dat is de bedoeling van dit bijgerecht. Je kunt dit gerecht koud of zelfs lauwwarm serveren. Mècorino is een jonge biologische schapenkaas geproduceerd in Zwolle door de Vreugdehoeve. Hij is licht en fris zuur van smaak. Deze Mècorino is verrijkt met fenegriek.
Ingrediënten:
2 stronken broccoli
1 bosje bosui
1 eetlepel sesamzaad
125 gram Mècorino fenegriek
Vinaigrette:
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel rode rijst azijn
½ eetlepel sushi azijn
Bereidingswijze:
Snijd broccoli in kleine roosjes.
Rooster ondertussen de sesamzaad in een droge koekenpan.
Snijd de bosui ragfijn.
Blancheer de broccoli in ruim kokend water met een beetje zout.
Zodra de broccoli de gewenste gaarheid heeft, spoel deze dan koud in ijswater. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen.
Verbrokkel de Mècorino.
Meng alles door elkaar in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Wanneer je niet aan Mècorino kunt komen, gebruik dan een feta van goede kwaliteit bijvoorbeeld “witte Stroese dame” (verkrijgbaar bij “De Smaakspecialist” in Zwolle-Zuid).