Knapperige broccoli

Geplaatst op

Knapperige broccoli met geroosterde sesamzaadjes, sesamvinaigrette en Mècorino met fenegriek

Lekker knapperig, dat is de bedoeling van dit bijgerecht. Je kunt dit gerecht koud of zelfs lauwwarm serveren. Mècorino is een jonge biologische schapenkaas geproduceerd in Zwolle door de Vreugdehoeve. Hij is licht en fris zuur van smaak. Deze Mècorino is verrijkt met fenegriek.

Ingrediënten:
2 stronken broccoli
1 bosje bosui
1 eetlepel sesamzaad
125 gram Mècorino fenegriek

Vinaigrette:
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel  rode rijst azijn
½ eetlepel sushi azijn

Bereidingswijze:
Snijd broccoli in kleine roosjes.
Rooster ondertussen de sesamzaad in een droge koekenpan.
Snijd de bosui ragfijn.
Blancheer de broccoli in ruim kokend water met een beetje zout.
Zodra de broccoli de gewenste gaarheid heeft, spoel deze dan koud in ijswater. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen.
Verbrokkel de Mècorino.
Meng alles door elkaar in een kom en breng op smaak met zout en peper.

Wanneer je niet aan Mècorino kunt komen, gebruik dan een feta van goede kwaliteit bijvoorbeeld “witte Stroese dame” (verkrijgbaar bij “De Smaakspecialist” in Zwolle-Zuid).

Josua Oechies

Josua Oechies is chef-bedrijfsleider van het restaurant Vidiveni in Zwolle. In dit restaurant bestaat het team voor een groot deel uit mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Josua Oechies koos ervoor om zijn ziel te steken in een restaurant dat niet alleen bijzonder eten serveert, maar vooral leuk werk oplevert.
http://www.vidiveni.nl