Ingrediënten
4 forellen van Gezinspark ’t Smallert
50 g bloem
peper & zout
sap van ½ citroen
100 g boter
100 g geschaafde amandelen (amandelsnippers)
4 el peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Verhit de oven tot 80 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
Meng in een voor forellen voldoende grote schaal de bloem met peper en zout.
Was de forellen en dep ze droog. Verhit ongeveer de helft van de boter in een grote koekenpan. Haal de forellen door de bloem en schud het overtollige eraf. Als de boter begint te bruinen, bak de forellen ongeveer 6 minuten aan iedere kant op laag vuur. Neem de forellen uit de pan en houdt ze warm in de oven.
Maak de koekenpan schoon en smelt de rest van de boter. Bak de amandelsnippers op laag vuur lichtbruin. Zet het vuur uit en meng het citroensap en de peterselie erdoor.
Leg de forellen op (verwarmde) borden. Trek aan de bovenzijde, vanaf achter de kop, het vel eraf.
Serveer de forel met de amandelen bovenop.
Dit recept komt van de website van MergenMetz.