Aligot met Olde Remeker

Geplaatst op

Groenten redden dat is onze missie! Maar er is zoveel meer wat in deze bizarre tijden blijft liggen. Heerlijke kazen en aardappelen bijvoorbeeld. Aligot is een heerlijke volle aardappelpuree verrijkt met kaas. En niet zomaar een kaas, Olde Remeker.

Ingrediënten
500 gram kruimige aardappelen
2 teentjes knoflook
100 gram crème cru (evt. crème fraîche)
250 gram Olde Remeker

Bereidingswijze
Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
Kook de aardappelen in ruim water met de tenen knoflook. Giet de aardappelen en knoflook af als de aardappelen gaar zijn en stamp het geheel fijn.
Roer met een houten lepel de crème cru door de puree.
Voeg nu onder voortdurend roeren de geraspte Olde Remeker toe en blijf enkele minuten roeren tot de kaas volledig is opgenomen en er draden getrokken kunnen worden.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveer deze heerlijke Aligot met een frisse salade van raapstelen en radijs of met een gegrilde kalfsentrecote.

Josua Oechies

Josua Oechies is chef-bedrijfsleider van het restaurant Vidiveni in Zwolle. In dit restaurant bestaat het team voor een groot deel uit mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Josua Oechies koos ervoor om zijn ziel te steken in een restaurant dat niet alleen bijzonder eten serveert, maar vooral leuk werk oplevert.
http://www.vidiveni.nl