Komkommers ideaal als side dish! Wij hebben in deze bereiding gekozen om de komkommer in zijn geheel te roosteren op de BBQ, dit geeft een extra touche aan de salade.
Heb je geen BBQ of geen zin om deze aan te steken? Leg ze dan onder de salamander. Je kunt de komkommer ook in plakken snijden en grillen in een grillpan of zelfs branden met een crème-brulée brander. Zolang je maar zorgt dat ze rondom licht geblakerd zijn maar niet door en door verbrand.
Ingrediënten
3 komkommers
1/2 bosje pimpernel
1 rode ui
150 gram rucola
Vinaigrette
1 dl olijfolie
1 dl zonnebloemolie
1 dl sushi azijn
sap + rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
Was de komkommers.
Plaats de komkommers onder een salamander (oven op grill-stand) of leg ze op de BBQ.
Maak de rode ui schoon en snijd deze in halve ringen, zo dun mogelijk.
Was de pimpernel en rucola in ruim koud water.
Laat de rucola goed uitlekken in een vergiet of doe deze in een slacentrifuge. Wanneer de blaadjes te nat zijn blijft de dressing niet mooi aan je salade hangen.
Snijd de pimpernel fijn in dunne reepjes.
Weeg ondertussen de ingrediënten voor de vinaigrette af en voeg hier de fijngesneden pimpernel aan toe.
Wanneer de komkommers rondom “zwartgeblakerd” zijn kan je deze van de BBQ halen.
Zodra de komkommers afgekoeld zijn kunnen ze gesneden worden.
Meng nu alle ingrediënten met elkaar in een saladekom en breng op smaakt met wat peper en zout.