Artikel Rene Pluijm

Geplaatst op

René Pluijm

René noemt zichzelf een culinaire nomade, altijd op jacht naar “lekkers”, voortbewogen door de eindeloze evolutie van de smaak. Hij is gek op het onbekende, verafschuwd routine en krijgt er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven. René heeft inmiddels een indrukwekkende cv op het gebied van eetcultuur. Hij is in Nederland en in het buitenland op alle gebieden van het restaurantwezen actief geweest: als kok, in de bediening, als bedrijfsleider, als directeur, als eigenaar en ook als consulent, als ontwikkelaar van food formules, als bouwbegeleider en in culinaire activiteiten met kinderen. Door de jaren heen werkte hij voor bekende etablissementen zoals De Hoefslaf in Bosch en Duin, Greve in Den Haag en Hotel Arena, Hortus Botanicus, de Stadsschouwburg en café-restaurant De Jaren in Amsterdam. Zijn carrière als presentator startte met kleine zelfgemaakte filmpjes op het internet. Tijdens vakanties in het buitenland filmde hij zijn bezoekjes aan boeren, restaurants en producenten. Hieruit ontstond het idee voor zijn eerste programma ‘Pluijm op pad’. Met Danny als leermeester en coach in het vak van televisie maken, presenteerde hij dit programma voor RTL4. Het begin van een lange, vruchtbare samenwerking!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *